Deepfake videoları ayırt etmek gittikçe zorlaşacak

Film sektöründe yapay zeka devrimi: Deep Fusion’dan Darkin’den önemli açıklamalar

Birleşik Krallık merkezli film şirketi Deep Fusion’ın Yaratıcı Yapay Zeka Başkanı Darkin, Almanya’nın başkenti Berlin’de 1400’den fazla büyük teknoloji firmasının katılımıyla gerçekleştirilen teknoloji fuarı GITEX Europe 2025’te AA muhabirine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Darkin, 20 yıldır film sektöründe görsel efektler ürettiklerini belirterek, yapay zekanın film üretim süreçlerinde köklü değişikliklere neden olduğunu vurguladı.

Deepfake videolarına olan talebin arttığını ifade eden Darkin, insanların bu teknolojiye karşı olumsuz bakış açısının olduğunu ancak deepfake’in film yapımında da kullanılabileceğini örneklerle anlattı.

Yapay zekanın tarihi figürler için de kullanılabildiğini belirten Darkin, etik sorunlar konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Deepfake içeriklerde etik ön planda olmalı”

Darkin, deepfake içeriklerin etik kullanımının önemine dikkat çekerken, yapay zekanın etik kurallarla denetlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yapay zekanın etik kullanımına örnek veren Darkin, insanların rızası olmadan deepfake videoları üretmenin kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.

“Videolara olan güven azalıyor”

Yapay zekanın ilerlemesiyle videolara duyulan güvenin azaldığını belirten Darkin, gelecekte yapay zekanın hayatımızdaki daha büyük rolünü vurguladı.

Yapay zekanın kullanımının artacağını ancak bu konuda net bir sonucun bulunmadığını ifade eden Darkin, insanların gördükleri içeriklere karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini aktardı.

“Yapay zeka Hollywood’u evinize getirecek”

Darkin, yapay zekanın yüksek kaliteli filmlerde daha gelişmiş özel efektlerin kullanılmasına olanak tanıyacağını ve Hollywood seviyesinde filmler üretmenin artık herkesin elinde olacağını belirtti.

Artık evde oturarak profesyonel düzeyde filmler üretmenin mümkün olacağını dile getiren Darkin, yapay zekanın sinema dünyasında devrim yaratacağını sözlerine ekledi.

Related Posts

Yayıncılar HighField AI ile sınıf atlayacak

Yayıncılık dünyasının hızlı temposuna ayak uydurmak isteyen medya kuruluşları için geliştirilen HighField AI, görsel içerik üretimini otomasyona taşıyor. Vizrt, Unreal Engine, CGI OpenMedia, Avid iNews, ENPS ve Saga gibi sistemlerle doğrudan entegre …

İstanbul’da geçen Türk oyunu dünyada gündem oldu

Türk oyun stüdyosu Elyzio’nun yeni projesi “Pera Coda”, uluslararası oyun basınında geniş yankı uyandırdı.

Google’a 314 milyon dolarlık para cezası! İzinsiz toplamış

Google, ABD’de Android telefon kullanıcılarından izin almadan veri topladığı gerekçesiyle 314 milyon dolarlık cezaya çarptırıldı.

İnkalar’dan da eski bir tapınak ortaya çıkarıldı

Bolivya’nın dağlık bir bölgesinde, İnkalardan yüzyıllar önce And Dağları’na hükmeden gizemli Tiwanaku uygarlığına ait büyük bir tapınak kalıntısı ortaya çıkarıldı. Yerli halkın “Palaspata” adını verdiği bu yapı, Penn State Üniversitesi’nden arkeolog Jose Capriles liderliğindeki ekip tarafından detaylı olarak incelendi. Tiwanaku’nun merkeziyle arasında yaklaşık 215 kilometre bulunan bu tepe üzerindeki tapınağın, üç büyük ticaret yolunun kesişim noktasında olması nedeniyle stratejik bir konuma sahip olduğu belirtiliyor.

Mobil uygulamayla kıyafetleri sanal olarak üzerinizde deneyin

Teknoloji devi Google, yapay zekâ destekli yeni bir mobil uygulama geliştirdi: Doppl. Şimdilik yalnızca ABD’de ve iOS ile Android cihazlarda kullanılabilen bu deneysel uygulama, kullanıcıların farklı kıyafetleri sanal olarak kendi görselleri üzerinde denemelerini sağlıyor.

Elon Musk Avrupa’da yarışı kaybediyor

Tesla’nın Avrupa’daki satışları beşinci ay da geriledi, rakipleri güçleniyor.