12.4 milyar TL ilk çeyrek kârı

Türkiye İş Bankası Mart Sonu Raporu: Ekonomiye 2.5 Trilyon Lira Kaynak Sağlandı

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası, mart sonu itibarıyla nakdi kredi hacmi de yıl sonuna kıyasla %9.7 artışla 1.8 trilyon liraya, gayrinakdi kredi hacmi ise %12.5 artışla 655.3 milyar liraya ulaştı. Böylece banka, ekonomiye 2.5 trilyon lira kaynak sağlamış oldu.

İş Bankası, mart itibarıyla aktif büyüklüğünü yıl sonuna göre %10.6 artışla 3.7 trilyon liraya yükseltti. Yurt dışı finansman imkanlarını aktif olarak kullanan banka, yılın ilk çeyreğinde ekonominin lokomotif alanlarını desteklemeye devam etti. Toplamda 2 milyar doları aşkın kaynak sağlayan bankanın ilk 3 ayda 12.4 milyar lira kâr ettiği ve özkaynak büyüklüğünün 326.4 milyar liraya ulaştığı belirtildi.

Bankanın Genel Müdürü Hakan Aran, ülke ekonomisine desteklerini sürdürdüklerini vurgulayarak, KOBİ’lere ve ihracatçılara özel önem verdiklerini ifade etti. Aran, “Mart sonu itibarıyla nakdi KOBİ kredilerinde pazar payımız %21.9’a yükselirken, gayrinakdi KOBİ kredilerindeki payımız %22.7 oldu. İhracat kredilerinde de özel bankalar arasında lider konumumuzu koruyarak pazar payımızı %29.6’ya çıkardık” şeklinde konuştu.

Related Posts

Türkiye’deki sanatçıların Spotify’dan ne kadar kazandığı ortaya çıktı

Spotify, Türkiye’ye özel ilk kez hazırladığı Loud&Clear raporunu yayımladı. Rapora göre Türk sanatçılar 2024’te 2 milyar TL’yi aşkın telif geliri elde ederken, bu gelirin büyük bölümü yurt dışı dinlemelerden sağlandı.

Kredi kartı ile ödemede yeni düzenleme yolda: Limitlerde büyük değişiklik!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi kartı nakit avans limitlerinde önemli bir değişiklik üzerinde çalışıyor. Yeni düzenleme ile kredi kartı kullanıcılarına daha yüksek limit ve taksit kolaylığı sunulması hedefleniyor. Ekonomik dalgalanmalara karşı esnek ödeme seçenekleri gündemde.

İsrail-İran gerilimi sürüyor: Petrol ve doğalgaz fiyatları sert yükselişte!

İsrail ile İran arasındaki çatışmalar enerji piyasalarında dalgalanmalara yol açıyor. Petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki artış, küresel arz güvenliği endişelerini artırdı. Piyasalar bölgedeki gelişmeleri ve Hürmüz Boğazı riskini yakından takip ediyor.

ABD’nin İsrail-İran çatışmasına olası müdahalesi doları zayıflatabilir

MUFG Bank Analisti Derek Halpenny, Trump yönetiminin önümüzdeki günlerde ABD’nin İsrail-İran çatışmasına müdahil olduğunu doğrulaması halinde doların düşebileceğini söyledi “DOLARI ZAYIFLATABİLİR” Halpenny, ABD’nin herhangi bir müdahalesinin …

Dolar ve euroda son durum: Piyasalar nereye didiyor? (17 Haziran 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,10 değer kazanarak 9.359,58 puana yükseldi. Dün 9.350,01 puandan kapanan BIST 100 endeksi, güne 5,80 puan artışla 9.355,81 puandan başladı. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa …

Selçuk Geçer: Çok sert vuracak!

YouTube kanalından yaptığı açıklamada Selçuk Geçer, ons altın fiyatlarının kademeli olarak 5.000 dolara ulaşabileceğini ifade etti. Mevcut seviyenin 3.420 dolar civarında olduğunu belirten Geçer, “Kısa vadede 3.500 dolar ara hedef olabilir. Ardından …